Weima Maschinenbau GmbH, Ilsfeld, Nemčija

Geslo Weime iz Ilsfelda »Zdrobimo skoraj vse!« pove veliko – Weima proizvaja stroje za drobljenje in briketiranje praktično vseh vrst materialov. Posebno je pomembna njena vloga pri razvoju tehnologije za recikliranje odpadkov in reduciranje njihovega volumna, s čemer Weima pripomore k varovanju našega okolja. V programu so stroji za drobljenje umetnih mas, lesa, papirja in kartonaže, kovin, biomase, odpadkov in nosilcev podatkov ter stroji za briketiranje ostankov iz lesa, papirja in celuloze, kovin, biomase in umetnih mas. Briketiranje poteka brez lepil ali drugih veznih sredstev.

WLH | Horizontalni stroji za drobljenje

Serija WHL je namenjena drobljenju zelo dolgih pa tudi kratkih kosov in drobljenju materiala v zložajih. Stroji se lahko vključijo v proizvodno linijo neposredno za obdelovalnim strojem.

WLH Tiger je zasnovan zelo fleksibilno in je primeren za drobljenje vseh vrst lesnih materialov, ki nastajajo na drugih obdelovalnih strojih kot so npr. večlistna žaga, žaga za krojenje plošč itd. Drobilec je posebno primeren za drobljenje dolgih in ozkih ostankov ivernih plošč, HDF, MDF plošč, ki jih je tako mogoče gospodarno predelati v gorivo in hkrati občutno zmanjšati njihov volumen. Material za drobljenje se dovaja v stroj za drobljenje s pomočjo vibracijskega korita, ki je enake širine kot vhod v stroj. Pomik materiala pospešuje z zgornje strani nameščeni vlečni valj.

WLH Leopard je namenjen drobljenju dolgih in kratkih kosov, lahko pa se drobi tudi material v paketih. Verižni transport zagrabi zložaj materiala, ga stisne skupaj in vodi k rotorju. Pogon deluje glede na obremenitev. Za izjemne obremenitve je na voljo Jumbo izvedba s premerom rotorja 482 mm.

WLH Beaver je idealen za postavitev neposredno za obdelovalnim strojem. Material pada v kanal v enaki širini, kot drobilec. Pomik zagotavljajo vlečni valji, ki vlečejo material k rotorju. Pogon deluje v odvisnosti od obremenitve.

 

WLH Tiger

WLH Tiger

WLH Leopard

WLH Leopard

WLH Beaver

WLH Beaver

Uporaba horizontalnih drobilcev

Uporaba horizontalnih drobilcev

Oblikovanje in izdelava spletne strani: Kabi d.o.o.