Obisk pri podjetjih LEITZ in WINTERSTEIGER

V organizaciji podjetij  Leitz d.o.o. Kranj in Kobe inženiring d.o.o. Brusnice smo skupaj s študenti oddelka za lesarstvo z Biotehniške fakultetev Ljubljani in našimi strankami obiskali proizvajalca orodij LEITZ iz Riedaua in proizvajalca strojne opreme WINTERSTEIGER iz Rieda v severni Avstriji. 

Leitz je največji proizvajalec obdelovalnega orodja za lesno branžo na svetu. Pripravil je izčrpno predstavitev podjetja in predstavil nekatere nove trende pri uporabi in izdelavi modernih obdelovalnih orodij. Večji del Letzovih orodij se izdeluje po individualnih naročilih strank, vse v EU dobavljeno orodje pa se izdela v svojih tovarnah v Avstriji in Nemčiji.

 

 

Wintersteiger je predstavil svoj program, ki poleg tankoreznih polnojarmenikov in tračnih žag za proizvodnjo lamel ter strojev za lesno kozmetiko iz lesnega programa "Woodtech"zajema še program opreme za agroindustrijo "Seedmech" in športni program, ki zajema stroje za pripravo smuči in drugo športno opremo.

  

Ogledali smo si celotno proizvodnjo, v show-roomu pa smo videli predstavitev razreza bloka lesa v tanke lamele na polnojarmeniku DSG Notum in na visokokapacitetni tračni žagi DSB NG XM Twinhead 350.

 

Obiskani podjetji imata pridobljene certifikate najvišjih evropskih standardov tako glede organizacije, kvalitete proizvodov kot zaščite pri delu in varovanja okolja. Imata tudi zelo dodelan vajeniški sistem za izobraževanje bodočih delavcev. Trenutno obe izobražujeta po 50 dijakov, ki se kasneje večinoma zaposlijo pri njih.

V poznih večernih urah smo se vrnili v Slovenijo, zadovoljni z videnim in s prijaznim sprejemom gostiteljev.

 

 

 

 

 

Oblikovanje in izdelava spletne strani: Kabi d.o.o.